Wat biedt LijfSpel?

LijfSpel

Kom! Speel, dans en beweeg met mij !

 

Door het lichaam te gebruiken als ingang om tot groei en verandering te komen, maak je gebruik van de oudste en de meest geavanceerde taal die wij als mens kennen. Taal gebruiken we niet alleen om ons kenbaar te maken aan die buitenwereld maar ook kennis te maken met de buitenwereld. Doormiddel van die wisselwerking geven wij ons zelf vorm. Non-verbale communicatie is dus veel meer dan de gebarentaal. Het bestaat uit alle (senso)motrische indrukken en uitdrukkingen. De kleur die we aan die indrukken geven en uitdrukkingen, door ervaringen, zorgen voor het grootste deel van hoe wij ons zelf en de wereld ervaren. De taal van ons lichaam wordt vaak onbewust opgepikt en werkt door op een zeer diep niveau. En werkt vaak lang door.

 

Wij willen als mens gezien worden en in contact staan met de buitenwereld. Kinderen oefenen voortdurend door spel de buitenwereld te begrijpen. Om een of andere reden lijkt de westerse cultuur vaak van mening dat het verbale en abstracte aspect belangrijker is dan het lichamelijke aspect. Hierdoor onstaat er vaak een scheiding. Vaak wordt die op volwassen leeftijd ervaren als een scheiding tussen gevoel en hoofd.

 

Heel langzaam komt oko de wetenschap er achter dan spel, crativiteit, en beweging noodzakelijk is voor een evenwichtige ontwikkeling en zelfs bij de ontwikkeling van een hoger IQ.

 

LijfSpel geeft spel-lessen, coaching en training die het lichaam gebruikt als 'hoofd'taal en vandaaruit de verbinding legt met de verbale taal. Voor kinderen én voor volwassenen.

 

 

 

 

Heb jij al gelijfd vandaag?